Moja kuchnia - Tortilla


Tortilla z łososiem wędzonym na ciepło



Tortilla może być przekąską do pracy, lunchem, lub czym innym chcecie. Ma stosunkowo mało kalorii, i dużą ilość białka w porcji. Czego to zasługa?
Otóż, przepis zakłada zrobienie naleśników z : mleka, kefiru (to nie pomyłka), jajka i mąki pszennej. Po usmażeniu naleśników na niewielkiej ilości oleju (1 łyżka), wkłada się do nich kapustę pekińską, ogórka gruntowego (taka pora roku) i paprykę, na koniec łososia wędzonego na ciepło, który da najbardziej intensywny smak.
Polecam posmarować keczupem w środku, albo Waszym innym ulubionym sosem. Grunt żeby było jak najmniej majonezu w sosie, bo za kaloryczność nie ręczę :p

Jeśli chcecie konkretne gramatury uzyskać, piszcie. Z tych produktów wyjdzie 7 porcji!

Udanego naleśnikowania!



Komentarze