Ciasteczko z gruszką i dżemem porzeczkowym
W niedzielę mnie naszło! Otóż, niebawem czeka mnie ważny egzamin, i pomyślałam sobie,że upieczenie jakiejś słodyczy mnie odpręży :) Tak powstały ciasteczka z gruszką na spodzie francuskim z dżemem porzeczkowym. Przepis szybki i efektowny. Może mniej dietetyczny od ostatnich pralinek ale zawsze z owocami.
Do zrobienia ciasteczek wystarczy:
Zauważyliście na pewno,że gruszki są dość ciemne. Nie obrałam ich. Zrobiłam to celowo,żeby zachować choć troszkę błonnika :) Aha, polewa truskawkowa...częstowałam ciasteczkami także tych, którzy lubią słodzić herbatę, pić kolę itp. a skoro cukru w przepisie nie było, to pojawiła się polewa. Bez niej byłby problem podejrzewam. Sami wiecie,że niektórzy cukru z dnia na dzień nie odstawią :P
Ciastka w grupie prezentowały się tak:
Miłego dnia!
Do zrobienia ciasteczek wystarczy:
- dżem porzeczkowy (u mnie to było 1/4 standardowego słoika)
- gruszki (Ooooo tych to było z 1000g)
- i paczka ciasta francuskiego (nie krzyczcie na mnie za bardzo,że nie zrobiłam go sama)
Zauważyliście na pewno,że gruszki są dość ciemne. Nie obrałam ich. Zrobiłam to celowo,żeby zachować choć troszkę błonnika :) Aha, polewa truskawkowa...częstowałam ciasteczkami także tych, którzy lubią słodzić herbatę, pić kolę itp. a skoro cukru w przepisie nie było, to pojawiła się polewa. Bez niej byłby problem podejrzewam. Sami wiecie,że niektórzy cukru z dnia na dzień nie odstawią :P
Ciastka w grupie prezentowały się tak:
Miłego dnia!
wygląda apetycznie
OdpowiedzUsuńpychotka!
OdpowiedzUsuń