Moja kuchnia- sałatka z krewetkami i cukinią

Teraz kolej na sałatkę z mięskiem, które zwie się: krewetka koktajlowa. Fanów tego produktu nie muszę namawiać, a Ci, którzy myślą o tym niechętnie, niech się zastanowią :)


Wszystkie składniki są ugotowane, tak al dente. Jeśli ktoś z Was nie bardzo chce czuć kształt krewetki na podniebieniu, to wystarczy ją pogotować chwilę dłużej, aż zmięknie. Do wywaru, który powstanie na skutek gotowania cukinii (odparowywania z niej wody) i mięsa, dodałam oleju rzepakowego, tylko 1 łyżkę, stąd niska zawartość tłuszczu w potrawie.
Z przypraw zastosowałam curry i soli.
W potrawie najlepszym źródłem magnezu oraz witaminy A jest cukinia, za ilość białka odpowiadają krewetki.

Testujcie :)

Komentarze

Prześlij komentarz

Jeśli przeczytaliście, byliście tutaj, to dajcie znać. Dziękuję za Wasze komentarze.