Moja Kuchnia - Leczo
Leczo
Ostatnie chwile na wykorzystanie pomidorów, papryki, cukinii!
Jak wspomniałam wykorzystanie papryki, pomidorów i cukinii w potrawie jednogarnkowej, to przede wszystkim leczo. W mojej wersji występuje również z kiełbasą. Wersja bez niej zawiera o 7,76 g tłuszczu mniej, ale to informacja dla tych, którzy liczą teraz kalorie.
Z przypraw zastosowałam paprykę ostrą oraz sól,pieprz, i muszę Wam powiedzieć, że nie wyszło aż tak ostre jak się spodziewałam. Kwestia gustu :)
Porcja potrawy, mała miseczka, to 300 ml. Polecam zagryzać leczo z chlebem lub bułką pełnoziarnistą. Dzięki temu dłużej odczujemy sytość.
Z mojego przepisu, gotowe leczo to 5 porcji.
Chętni po przepis piszcie!
Komentarze
Prześlij komentarz
Jeśli przeczytaliście, byliście tutaj, to dajcie znać. Dziękuję za Wasze komentarze.