Intensywna kasza po indyjsku
Kasza w nowym wydaniu. Nadaje się dla jedzących w wersji wege, a także dla tych, którzy zawsze muszą mieć posiłek z dodatkiem mięsnym. Zapraszam po przepis.
Jak większość dań na blogu, tak i to powstało w przypływie inwencji twórczej. :) Otóż, to co przyda się do zrobienia tego intensywnie pachnącego i rozgrzewającego posiłku to przede wszystkim: kasza jaglana, fasolka szparagowa, cukinia i spora różnorodność przypraw.
Składniki: (dla 4 dorosłych osób):
- kasza jaglana (2 torebki)
- fasolka szparagowa (500g)
- cukinia (1 sztuka)
- sok z pomarańczy
- curry, cynamon, gałka muszkatołowa
- sól, pieprz ziołowy, imbir
Przepis:
Kaszę jaglaną ugotować, fasolkę i cukinię udusić na patelni z dodatkiem oliwy. Kaszę jaglaną doprawić przyprawami i dobrze wymieszać. Następnie dodać pozostałe składniki, ponownie wymieszać w jednym naczyniu.
Uwagi:
Do tej potrawy, gdybyście wybrali mięso, świetnie nada się drób, właściwie niczym nie doprawiany a jedynie gotowany poszarpany i dodany do kaszy.
Kolejność przypraw jest nieprzypadkowa. :)
Danie podane na gorąco świetnie rozgrzewa. Syci równie mocno. Nadaje się także do zabrania w lunchbox.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz
Jeśli przeczytaliście, byliście tutaj, to dajcie znać. Dziękuję za Wasze komentarze.