Intensywna kasza po indyjsku


Kasza w nowym wydaniu. Nadaje się dla jedzących w wersji wege, a także dla tych, którzy zawsze muszą mieć posiłek z dodatkiem mięsnym. Zapraszam po przepis. 
Jak większość dań na blogu, tak i to powstało w przypływie inwencji twórczej. :) Otóż, to co przyda się do zrobienia tego intensywnie pachnącego i rozgrzewającego posiłku to przede wszystkim: kasza jaglana, fasolka szparagowa, cukinia i spora różnorodność przypraw. 


Składniki: (dla 4 dorosłych osób):
  • kasza jaglana (2 torebki)
  • fasolka szparagowa (500g)
  • cukinia (1 sztuka)
  • sok z pomarańczy
  • curry, cynamon, gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz ziołowy, imbir


Przepis: 
Kaszę jaglaną ugotować, fasolkę i cukinię udusić na patelni z dodatkiem oliwy. Kaszę jaglaną doprawić przyprawami i dobrze wymieszać. Następnie dodać pozostałe składniki, ponownie wymieszać w jednym naczyniu. 

Uwagi:
Do tej potrawy, gdybyście wybrali mięso, świetnie nada się drób, właściwie niczym nie doprawiany a jedynie gotowany poszarpany i dodany do kaszy. 
Kolejność przypraw jest nieprzypadkowa. :)  

Danie podane na gorąco świetnie rozgrzewa. Syci równie mocno. Nadaje się także do zabrania w lunchbox.

Smacznego!




Komentarze