Moja Kuchnia - Leczo

Leczo

Ostatnie chwile na wykorzystanie pomidorów, papryki, cukinii!


Jak wspomniałam wykorzystanie papryki, pomidorów i cukinii w potrawie jednogarnkowej, to przede wszystkim leczo. W mojej wersji występuje również z kiełbasą. Wersja bez niej zawiera o 7,76 g tłuszczu mniej, ale to informacja dla tych, którzy liczą teraz kalorie.

Z przypraw zastosowałam paprykę ostrą oraz sól,pieprz, i muszę Wam powiedzieć, że nie wyszło aż tak ostre jak się spodziewałam. Kwestia gustu :) 

Porcja potrawy, mała miseczka, to 300 ml. Polecam zagryzać leczo z chlebem lub bułką pełnoziarnistą. Dzięki temu dłużej odczujemy sytość.

Z mojego przepisu, gotowe leczo to 5 porcji.
Chętni po przepis piszcie!

Komentarze