Lody mc flurry & lody kręcone

Pojedynek 



Wyjaśnienie:

Wysoka wartość kaloryczna lodów zależy od użytej śmietanki i jaj. Lody są również źródłem tłuszczu, i tu pojawia się pytanie: jakiego tłuszczu używają producenci lodów? Nie da się tego określić, jeśli nie zostało to umieszczone na etykiecie. Do wyboru mamy olej słonecznikowy, kukurydziany sojowy ale i palmowy i kokosowy. 

MIT: O korzystnym wpływie lodów na odchudzanie.

Teoria głosi, że organizm wydatkuje energię na ogrzanie produktów chłodnych i zimnych. Należy jednak pamiętać, że spalana jest tylko część kalorii, i nigdy nie będzie ona adekwatna do ilości kalorii wprowadzonych z pokarmem. W dodatku, gdy bilans diety i tak jest dodatni, to nadprogramowe kalorie odłożą się w postaci tkanki tłuszczowej.

Ciekawym rozwiązaniem na spożywanie lodów podczas diety- jest zrobienie ich samodzielnie :) Albo skusić się na lody jogurtowe, zamiast tych śmietankowo-mlecznych.

Uwaga dla sportowców:
Aby lody były posiłkiem wysokobiałkowym, dodaj do nich swoją odżywkę białkową, zmiksuj z pozostałymi składnikami (jogurt naturalny, owoce) na gładką masę, wsadź do zamrażarki.





Komentarze